Vertrek Gerjan Teselink

19-06-2024

Na een motie van wantrouwen van de raad is het college van Gemeente Berkelland gevallen. Dit  betekent het inzetten van de ontslagprocedure voor drie van de vier wethouders, waaronder Gerjan Teselink. Dit heeft ook gevolgen voor de rollen die hij vervult voor Energieloket Achterhoek en Agem Energie Experts.

Deze ochtend bereikte ons het nieuws dat het college van Gemeente Berkelland vannacht gevallen is. Na een motie van wantrouwen van de raad waarin het vertrouwen opgezegd werd in het college, betekent dit het inzetten van de ontslagprocedure voor drie van de vier wethouders, waaronder Gerjan Teselink.

Vanuit zijn functie als wethouder voor de gemeente Berkelland is Gerjan Teselink voorzitter van Coƶperatie Energieloket Achterhoek en bestuurslid van Stichting Aandelenbezit Agem Energie Experts. Zijn ontslag als wethouder betekent dat hij deze rollen ook neer moet leggen.

Wij verliezen hiermee een voor ons ontzettend integere en kundige bestuurder. Gerjan is van grote waarde geweest voor de organisaties Energieloket Achterhoek en Agem Energie Experts en wij gaan zijn actieve, energieke inbreng missen.

In overleg met de twee huidige bestuurders van Coƶperatie Energieloket Achterhoek, wethouders Wilko Pelgrom en Janine Kock, is besloten dat Wilko Pelgrom voorlopig de genoemde rollen van Gerjan Teselink zal waarnemen. Er wordt gekeken naar een juiste invulling van de deze bestuursfuncties op de langere termijn.