Gemeente Doesburg sluit aan bij Coöperatie Energieloket Achterhoek

27-06-2024

Gemeente Doesburg is toegetreden tot Coöperatie Energieloket Achterhoek. Op donderdag 27 juni is deze samenwerking bekrachtigd door Birgit van Veldhuizen, wethouder van de gemeente Doesburg en Wilko Pelgrom, voorzitter van de Coöperatie. Met deze toetreding sluit de gemeente Doesburg aan bij acht Achterhoekse gemeenten, die al langer samenwerken aan een energieneutrale Achterhoek in uiterlijk 2050.

Sinds 2021 vormt Energieloket Achterhoek in de praktijk al hét energieloket voor inwoners van Doesburg, maar nu is deze samenwerking ook in bovenliggende coöperatie geformaliseerd. Binnen de coöperatie nemen nu negen Achterhoekse gemeenten gezamenlijk verantwoordelijkheid voor het realiseren van de energietransitie. Ambities en doelstellingen vastgelegd in het Akkoord van Groenlo vormen de verbinding tussen deze gemeenten en de basis voor de samenwerking. Gemeente Doesburg onderschrijft de gezamenlijke doelstellingen en bekrachtigt nu haar inzet hiervoor door toetreding tot Coöperatie Energieloket Achterhoek.

Wethouder Birgit van Veldhuizen: “Het is belangrijk dat ook Doesburgers aan de slag gaan met verduurzaming van hun woningen. Het Energieloket helpt hier onze inwoners goed bij. Toetreding tot de Coöperatie is dan ook een logisch stap in de succesvolle samenwerking.”

Voorzitter Wilko Pelgrom: “Voor een sterke regionale samenwerking kijken we natuurlijk verder dan de grenzen van de Achterhoek. Geweldig dat gemeente Doesburg aansluit bij onze ambities in de energietransitie. Samen staan we sterker!”

Akkoord van Groenlo
Binnen het Akkoord van Groenlo (ook bekend als de Achterhoekse Energiebeweging) werken de Achterhoekse gemeenten samen aan de energietransitie door energiebesparing en het opwekken van duurzame energie te stimuleren. Samen met inwoners, bedrijven, onderwijsinstellingen en (maatschappelijke) organisaties werken de gemeenten aan het realiseren van de regionale doelen en ambities. Doel is om uiterlijk 2050 energie- en CO2-neutraal te zijn, waarbij energie voor iedereen beschikbaar én betaalbaar blijft.

Energieloket Achterhoek
Met de toetreding tot de coöperatie bekrachtigt de gemeente Doesburg haar samenwerking met Energieloket Achterhoek. Het Energieloket werkt in opdracht van de Achterhoekse gemeenten aan de energietransitie door inwoners op verschillende manieren te helpen met het verduurzamen van hun huis. Gemeente Doesburg ziet in Energieloket Achterhoek een deskundige en betrouwbare partner die op een kwalitatief goede manier uitvoering weet te geven aan het realiseren van de energietransitie. Kijk voor meer informatie op www.energieloketachterhoek.nl.